Pamuk Gibi Yumuşacık Bazlama Tarifi

Sıcacık bir bardak demli çay, biraz peynir, domates salatalık ikilisi, biraz zeytin ve enfes bir bazlama! Türk mutfağının ekmek tekniklerinin sonucunda gelişmiş, bazlama tarifi kahvaltılarında vazgeçilmezi.

Kahvaltıların favorisi, pamuk gibi yumuşacık tam ölçülü bazlama yapmak içinse tarifimi denemeniz yeterli.

Bazlama o kadar lezzetli ki yanına yakışmayan tat yok. İster akşam yemeklerinde ana yemeklerin yanına isterseniz kahvaltılarınızda rahatlıkla yapabilirsiniz. Üstelik bir o kadar da kolay.

Kocaman ve yumuşacık mayalı hamura tezgahta şekil veriliyor ve tavaya atılıp şipşak pişiriliyor.

Üstelik o kadar kolay da bayatlamıyor! Sonraki günlerde de mis gibi tost oluyor, üzerine çikolata kreması sürülerek afiyetle yeniyor, ekmek niyetine pek güzel gidiyor! Durum böyle olunca geçmişden günümüze gelen tatlardan birisi olması da hiç şaşırtıcı değil. İsterseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri tarifime alayım!

Balon Gibi Şişen Yumuşacık Bazlama Tarifi (Videolu Tarif)

Tarif Sokağı
Tam ölçülü, kahvaltılara ekmek niyetine birer birer mideye inecek yumuşacık balon gibi şişen bazalama tarifi!
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Toplam Süre 50 dakika
Kategori Ekmek, Kahvaltı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 6
Kalori 180 kcal

Video

Etiket balon gibi şişen bazlama, bazlama nasıl yapılır, bazlama tarifi, pamuk bazlama, pamuk gibi yumuacık bazlama tarifi, tam ölçülü bazlama tarifi, turkish bazlama recipe, yumuşacık bazlama tarifi

Pamuk Gibi Yumuşacık Bazlama Yapmak İçin Gereken Malzemeler

  • 5 su bardağı un (500-550 gram)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 300 ml ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bazlama Tarifi – Tarif Sokağı

Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır

1- Karıştırma kabına 5 su bardağı unu 1 paket instant mayayı 1.5 tatlı kaşığı tuzu ve 1.5 tatlı kaşığı toz şekeri alıp iyice karıştırıyoruz.

2- Daha sonra unun ortasını açıp 300 ml ılık suyu ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.

3- Hamur ilk başta ele çok yapışsa da yoğurdumda toparlanacaktır. Hamurun kıvamıysa ne kadar yapışkan olursa bazlamamız o kadar yumuşak olacaktır.

4- Hamuru toparlarken elinizi ıslatıp yağlayabilirsiniz. Hamuru yaklaşık 4-5 dakika kadar yoğurup üzerini streç filmle hava almayacak şekilde kapatıyoruz.

5- Karıştırma kabınıysa ışık vurmayacak şekilde bezle etrafını sarıyoruz ve hamurumuzu mayalanması için 1 saat bırakıyoruz.

6- Hamurun mayalanma süresi ortam ısısına göre değişebilir. Ortam ısısı arttıkça hamurun mayalanması kısalacaktır.

7- Mayalanan hamurumuz kendi boyutunun iki katına gelince tezgahımızı unlayıp hamuru tezgaha alıyoruz. Hamuru biraz yoğrup büyük bir beze haline gelecek şekilde topluyoruz.

8- Bezeyi 8 eş parçaya ayırıyoruz. Ardından küçük bezeleri de yuvarlayıp tezgahın unladığımız kısmına alıp kurumamaları için üzerini bezle örtüyoruz.

9- Merdane veya oklavayla fazla ince olmayacak şekilde bezemizi açıyoruz. Bezeyi açarken tezgahı biraz unlayıp her merdaneyle açışımızdan sonra hamurun üstündeki unu elimizle vurarak döküyoruz. Böylece hamur fazla unu çekmeyecek sertleşmeyecektir.

10- Daha sonra önceden ısıttığımız tavaya hamurumuzu alıp arada hareket ettirerek pişiriyoruz.

11- Bazlamamız pişerken balon gibi şişecek yumuşacık olacaktır. Şişen kısmı sptulayla patlamamaya dikkat edin.

12- Bazlamamızın şişmesi daha yumuşak pamuk gibi olmasını sağlayacaktır. Zaten ters çevirdiğinizde yavaş yavaş içindeki hava sönmeye başlayacaktır.

Yumuşacık balon gibi şişen bazlamalarımız hazır. Dilediğinizce servis edip tatlandırabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Tariflerime ilk ulaşan siz olmak istiyorsanız hemen linke tıklayarak YouTube kanalıma abone olun! HEMEN TIKLAYIN! https://youtube.com/c/TarifSoka%C4%9F%C4%B1

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Recipe Rating